Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Scholrolletjes met kool

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 of 12 scholfilets
evenveel bladeren Chinese kool
2 dl visbouillon
2 dl muscadet
peper, zout
1 mespunt kerriepoeder
30 gr boter
20 gr bloem

Bereiden

Blancheer de koolbladeren in ruim water met wat zout tot ze
zacht zijn.
Haal ze uit het water, spoel ze met ruim koud water af en dep
ze droog.
Meng de boter met de bloem en kneed dit tot een soepele beurre
maniƩ.
Leg op ieder blad een scholfilet, bestrooi deze licht met
peper en snijd de koolbladeren op maat af.
Rol de kool vervolgens op en zet ieder rolletje met 2
cocktailprikkers vast.
Breng de bouillon en de wijn tegen de kook aan en pocheer de
visrolletjes 6-8 minuten.
Haal ze uit de pan, verwijder de prikkers en houd ze warm.
Laat de inhoud van de pan snel tot minder dan de helft
reduceren, voeg het kerriepoeder toe en al roerend zoveel
klontjes van de beurre maniƩ tot een mooie gladde saus
ontstaat.
Serveer de saus bij de scholrolletjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pakketjes met forel en venkel
Roodbaarsfilet met asperges
Kabeljauw met roquefortsaus
Noorse zalm Sichuan
Botervis met dille en tomaat

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes