Blancheer de koolbladeren in ruim water met wat zout tot ze
zacht zijn.
Haal ze uit het water, spoel ze met ruim koud water af en dep
ze droog.
Meng de boter met de bloem en kneed dit tot een soepele beurre
maniƩ.
Leg op ieder blad een scholfilet, bestrooi deze licht met
peper en snijd de koolbladeren op maat af.
Rol de kool vervolgens op en zet ieder rolletje met 2
cocktailprikkers vast.
Breng de bouillon en de wijn tegen de kook aan en pocheer de
visrolletjes 6-8 minuten.
Haal ze uit de pan, verwijder de prikkers en houd ze warm.
Laat de inhoud van de pan snel tot minder dan de helft
reduceren, voeg het kerriepoeder toe en al roerend zoveel
klontjes van de beurre maniƩ tot een mooie gladde saus
ontstaat.
Serveer de saus bij de scholrolletjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |